Bakan Hatay'da açıkladı: Bugün 76 bin konut için çekiliş yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye geneli 76 bin konut için çekilişin bugün yapılacağını bildirdi. 

Hatay'da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kameraların karşısına çıktı. Özhaseki, “Bugün çekilecek kuradan da 76 bin konutumuzu Türkiye genelinde dağıtmış olacağız.” dedi.

HATAY'A YATIRIMLAR DEVAM EDECEK!


Hatay'a 224 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını ifade eden Özhaseki, “Hatay'ı önemsediğimiz için bizim buraya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak çok büyük yatırımlarımız var.

Geçmişte depreme kadar 74 milyar TL'lik yatırım yaptık ama depremden sonra şu anda tam 224 milyar TL'lik Hatay'da yatırımımız var.

Bundan sonra devam edecek, yaralar sarılıncaya kadar. Bütün hak sahibi kardeşlerimiz; ‘evet hakkımızı aldık, sizden Allah razı olsun' deyinceye kadar buralardayız.

Sonuna kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz. Hatay'ı ayağa kaldırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Kabinemizde en önemli gündem maddesi emin olun deprem bölgeleri ve Hatay” diye konuştu.


“76 BİN KONUTUMUZU TÜRKİYE GENELİNDE DAĞITMIŞ OLACAĞIZ”


Bugünkü kurada Türkiye geneli 76 bin konutun dağıtımını gerçekleştireceklerini vurgulayan Mehmet Özhaseki, “O günden beri 1 saniye bile boş durmadık,

şu anda 307 bin tane konutumuzun inşaatı yoluna girdi. Başladı, devam ediyor ve bitmek üzere. Bugün çekilecek kuradan da 76 bin konutumuzu Türkiye genelinde dağıtmış olacağız.

Ondan sonra derhal 10 bin, 15 bin konutu da vermeye devam edeceğiz. Bir taraftan yerinde dönüşüm projeleri açıkladık, binlerce vatandaşımız müracaat etti. Kendi evini yapıyor, biz de para vererek destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme