Bakan Şimşek açıkladı: Deprem bölgesinde bu borçlar faizsiz ertelenecek

Depremden etkilenen esnaf ve sanatkarlara müjde! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, duyurdu. Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta yaşayanlar dikkat! Kredi borçlarınızı faizsiz olarak 6 ay erteleyebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın. Hemen o bankalara başvurun.

Bakan Şimşek, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonucunda bu illerde ve bağlı ilçelerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası aracılığıyla verilen Hazine faiz destekli kredilerin ödeme sürelerinin uzatılması için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını duyurdu.

Bu çerçevede, 6 Ağustos'ta ödeme zamanı gelecek olan kredi borçlarının ertelenmesi için gelen başvuruları incelediklerini söyleyen Şimşek, bu illerde ve bağlı ilçelerde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın toplam 9,5 milyar lira tutarında kredi borcu olduğunu vurguladı.

Deprem bölgelerine yapılan yardımların devam edeceğini belirten Bakan Şimşek, “Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın Halk Bankası tarafından verilen kredilerinin ödemelerini şartsız olarak 6 ay daha faizsiz olarak erteliyoruz.” dedi.

KAYNAK: KARAR

Bakmadan Geçme