Başkan Savaş'tan çok konuşulacak açıklama: 'Deprem öncesi çok şey yaptık ama sesimizi Ankara'ya duyuramadık'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 'Deprem Sonrası Yeniden Kalkınma ve Yatırım Planı Hazırlığı' programında açıklama yaptı. Savaş, 2013 yılı itibariyle kentsel dönüşüm için başvuruda bulunduklarını ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, ‘Deprem Sonrası Yeniden Kalkınma ve Yatırım Planı Hazırlığı' programında açıklama yaptı. Savaş, 2013 yılı itibariyle kentsel dönüşüm için başvuruda bulunduklarını ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bir yanıt alamadıklarını söyledi.


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuşma yaptığı Yeniden Kalkınma ve Yatırım Planı Hazırlığı' programında şok açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş, “Deprem öncesi çok şey yaptık ama sesimizi Ankara'ya duyuramadık” dedi.

“HATAY'IN HALA İHTİYACI OLAN 1.9 MİLYARLIK ALTYAPI YATIRIMI”

Hatay'ın 1.9 milyarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyduğuna değinen Lütfü Savaş, “Deprem süreci içerisinde elimizde olan 18 projeye 373 milyon euroluk destek bulduk. Ve onun da pratiğe dönüşmesi bu yazdan itibaren başlayacak.

Yani ilk günden itibaren son 10 yılda 663 milyon euroluk yatırım gerçekleştirmiş olacak. Müthiş bir yatırım yapmışız ve yapmaya devam ediyoruz.

Bunun en önemli sebebi de yıllardır ihmal edilmiş ve bugüne kadar altyapıya dokunulmamış bir Hatay'dı.

Hatay'ın gelirleri çok yüksek ama Hatay'a yatırımlar minimum seviyede tutulmuştu. Şu anda Hatay'ın hala ihtiyacı olan 1.9 milyarlık altyapı yatırımı. Çok başarılı gidiyoruz ve başarılı olmak zorundayız” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme