CHP'nin Hatay ve diğer yerlerin adaylarını niye açıklamadığı belli oldu : Bakın nedeni neymiş…

CHP'de Hatay'ın da yer aldığı 200 yer için adayların açıklaması bekleniyordu ancak ani bir kararla adaylar açıklanmadı. Kararı Genel Başkan Özgür Özel duyurdu.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerde belediye başkanları için isimler gündeme gelmeye devam ediyor. Tüm partilerde olduğu gibi CHP'de de çalışmalar sürerken belediye başkan adayları için henüz bir açıklama gelmedi. Hafta içinde CHP kulislerinden 200 yerin belediye başkan adayı açıklanacağı beklentisi vardı ancak Genel Başkan Özgür Özel, yaptığı açıklamada, ““Bizden belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız.” dedi. İşte detaylar….


200 YERİN ADAYLARI AÇIKLANACAKTI AMA…


CHP'nin geçtiğimiz hafta içinde Hatay da olmak üzere 200 yerin belediye başkan adaylarını açıklaması planlanıyordu. Ancak Genel Başkan Özel'in, Anayasa'nın askıya alındığı gerekçesiyle adaylarını açıklamayacaklarını vurguladı. Özel'in açıklamaları şu yönde: “Bizden belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. MYK'mızın, Parti Meclisi'mizin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimidir. CHP'nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde bugünkü gündemde Parti Meclisi'miz yeniden toplanacaktır”

Bakmadan Geçme