Hatay'da deprem konutları kura sonuçları belli oldu mu? Saat kaçta?

Hatay'da deprem evleri kura heyecanı! AFAD-TOKİ 15 Bin deprem konutu sahiplerine teslim ediliyor... Birçok vatandaş büyük bir heyecanla 'Hatay deprem konutları kura sonuçları belli oldu mu?', 'Hatay deprem konutları kura sonuçları' gibi aramaları yapmaya devam ediyor. İşte sonuçlar...

Asrın felaketinin yaralarını sarmak için başlatılan konut seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. AFAD ve TOKİ'nin deprem bölgesinde inşa ettiği yeni konutların anahtar teslim törenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Hatay'da düzenlenecek törende kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek. Bugün düzenlenecek törenle 15 bin konutun daha teslimi yapılırken, toplam teslim edilen konut sayısı 130 bini aşmış olacak. Bakanlığın hedefi yıl sonuna kadar 199 bin 20 konutu hak sahiplerine teslim etmek. Uzun vadeli planlama çerçevesinde, 2025 yılı sonuna kadar deprem bölgesinde toplam 417 bin 543 konutun tamamlanması öngörülüyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremin ardından başlatılan yeniden inşa süreci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda, AFAD ve TOKİ'nin yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla kesintisiz sürdürülüyor.

HAK SAHİPLİĞİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme