Hatay'da esnafın kalkınması için e- ticaret merkezi açıldı!

HBB, 6 Şubat depreminde zarar gören esnafların ticari hayata dönmeleri için Oturduğunyerdenal E-Ticaret Platformları AŞ iş birliği ile e- ticaret merkezi açılışını yaptı.


Hatay Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat Depremi'nin izlerini silmek amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi deprem zamanında üretimi durma noktasına gelen esnafları tekrardan ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Esnafların ticari hayata dönmeleri için çaba sarf eden HBB, Oturduğunyerdenal E-Ticaret Platformları AŞ iş birliği ile e- ticaret merkezini açtı.


“İNCE ELEYEREK VE SIK DOKUYARAK ÇALIŞTIĞIMIZ BİR PROJE”

E- ticaret merkezinin açılışında konuşma yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “6 Şubat'tan önce gelirlerimiz artıyordu. Ama 6 Şubat tarihinden sonra sil baştan başladık ve insanlarımız çok acı çekti. Burayı terk etmediler ve biz de burada kalarak müthiş mücadele verdik. Halkımızın yeniden hayata tutunabilmesi ve ekonomik değer elde edebilmesi için çok çalıştık. Bu proje için de yaklaşık bir yıldır çalışıyorduk. Bu iş kimseden rica ettiğimiz bir iş değil, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ortak olduğumuz bir proje. Hataylıların üretimine destek vermek ve avantajlı ürünleri satışa sunmak için çok önemli bir organizasyon. Çok ince eleyerek ve sık dokuyarak çalıştığımız bir proje. İlk yıl herkes sıfır komisyon ile satış yapacak. Ayrıca kırsal kalkınma konusunda da 45 bin aileye ulaştık. Dubai ve Almanya ile ihracatımız başlamıştı depremden önce. Engelli, kadın ve kooperatifler de sıfır komisyon ile satışlarını yapabilecekler. Herkes aynı yarışa başlayacak ve satışlarını yapabilecek. Hataylı üreticilerimizin ekonomisine katkı sunmak için gerçekleştirilen proje hepimize hayırlı olsun ” şeklinde konuştu. Açılışın sonunda Başkan Savaş, e-ticaret ile satış yapacak vatandaşlara sertifikalarını verdi.

Bakmadan Geçme