Hataylı başkan, adaylığı hakkında konuştu: 'Sanal dünyada değil gerçek dünyada yaşıyoruz'

HBB Başkanı Lütfü Savaş, adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Savaş, Kazanmanın çok zor olduğu bir süreçte seçimi kazandığını belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Haber Türk'te Mehmet Akif Ersoy'un konuğu oldu. Savaş, depremle ilgili sıkıntıların tek sebebinin oymuş gibi yansıtıldığını ifade etti.


Sosyal medyada kendisine adaylığı konusunda kendisine algı yapıldığını dille getiren Başkan Savaş, “Deprem boyunca sadece 15-16 ilde deprem oldu. Bu depremin tek müsebbibi Lütfü Savaşmış gibi, kentsel dönüşümlere karşı imiş gibi imaj çizilmeye çalışıldı. Özellikle sosyal medya boyutunda. Bizler sanal dünyada değil gerçek dünyada yaşıyoruz. Sayın Özgür Özel daha sonradan hakkımızda güzel şeyler söyledi. Kendisiyle görüşmemizde 'Sizde memnunum sizinle devam edeceğiz başkanım' dedi. Ben bugün CHP'ye gelmedim. Geçmişte Kemal Bey beni davet etmişti. İlk 5 yıl Antakya Belediye Başkanlığımdan sonra AK Parti'den adaylık başvurusunda bulunmadım. Önce Saadet daha sonra MHP bana büyükşehir belediye başkanlığı teklif etmişti. Ben CHP'den aday olmuştum. Kazanmanın çok zor olduğu bir süreçte Adalet Bakanı'na karşı seçim kazandık.” Şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme