TIKLA-ÖĞREN! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi, bölgedeki binlerce binanın yıkılmasıyla sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutlarının teslim tarihine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem, Kahramanmaraş'ta büyük bir yıkıma ve acıya yol açtı. Binlerce bina hasar gördü ve pek çok aile evsiz kaldı. Ancak, umut verici bir haberle birlikte, depremzedelerin yıkılan evleri kısa bir süre içinde teslim alacakları duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının teslim tarihine ilişkin açıklamalarda bulunarak, sürecin hızlandırılacağını ve depremzedelerin yeniden yerleşmelerine yardımcı olunacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamlanan konutların ekim - kasım ayından itibaren teslim edilmeye başlanacağını şu sözlerle duyurdu:

''TOKi'miz bölgenin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde öncü rol oynuyor. Ekim kasım ayından itibaren yapımı tamamlaman konutların teslimatına başlıyoruz. Amacımız ilk bir sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir.

Bölgede inşa edeceğimiz konut sayısı ise toplam 650 bindir. Şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut sayısı 180 bini buldu. Evleri yıkılan vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümünün gelecek bayramı yeni yuvalarında karşılamalarını hedefliyoruz.''

Bakmadan Geçme