Ünlü ekonomist duyurdu! Buraya birikim yapanlar ecel teri dökecek

Ekonomi alanında tanınan isimlerden biri olan Selçuk Geçer, finans piyasalarına yönelik dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Özellikle altın ve döviz piyasalarına odaklanarak, doların geleceği hakkında önemli tahminlerde bulunan Geçer, döviz ve altın hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Yatırımcıların gelecek döneme ilişkin beklentileri büyük merak konusu olurken, mevduat faizlerinin %50 gibi yüksek seviyelere ulaşması da gözlerden kaçmıyor.

Doların gelecekteki seyrini ve TL üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendiren Geçer, Türk Lirası'nda yaşanabilecek olumsuz senaryoları öngörerek yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

Geçer, mevduat faizlerinin enflasyon karşısında eridiğini belirtirken, dolar üzerinde şu tahminde bulundu;

"34 liraya dayanır" demiştik. İşte, o seviyelere gelmiş bulunuyoruz. Seçimlerden sonra da 40 liranın üzerine doğru hızlı adımlarla ilerleyeceğini, hatta 50 liranın kıyısına gelebileceğini söylemiştik. Onu da hep birlikte göreceğiz. Bu arada o seviyelere gitmek zorunda. Çünkü seçimlerden sonra oluşabilecek riskleri gören herkes, dövize ve altına yüklenmeye başladı.

Türkiye'de "yüksek faiz" diye bir şey yok. Hala düşük faiz ortamınındayız. Şimdi size soruyorum, nasıl enflasyon düşecek de siz faizleri bu seviyede tutarak yabancılara "Gel kardeşim, paranı getir." diyeceksiniz? Yerlilere de "Kur korumalıdır, parayı getir kardeşim, mevduat faizde yatır." diyebileceğiniz, bugün 34 liraya giden dolar kuru, yarın 45-50 liralara gittiğinde enflasyonla nasıl başa çıkacaksınız?” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme