Deprem bölgesinde çiftçilerin zorlu mesaisi devam ediyor!

Hatay'da havucun yetişme dönemi tamamlanmasıyla birlikte işçilerin zorlu mesai dönemi başladı.

Deprem bölgesinde çiftçilerin zorlu mesaisi devam ediyor!

Hatay’da havalar soğuk olmasına rağmen, işçiler havuç tarlarında çalışmalarını devam ettiriyor. Depremden sonra yaralar sarılmaya devam ederken, çiftçilerde mesailerini aralıksız sürdürüyor. 

Deprem bölgesinde çiftçilerin zorlu mesaisi devam ediyor!

Havucun en çok yetiştiği yerlerden biri olan Hatay’da tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı.  Sarı havuç yetişme dönemini tamamladıktan sonra tarladan toplatılmaya başlanıyor. Hatay’dan ülkenin dört bir yanına dağıtılan havuç, 5 TL’den satılıyor. Amik Ovası’ndan sarı havuç sökülmeye başlanırken, Türkiye’nin diğer illerine de dağıtılıyor. Soğuk kış günlerine rağmen Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde çalışan tarım işçileri, havucun 81 ilde vatandaşların sofralarına sunuyor.