- Haberler
- Gündem
- Hataylı ev hanımları bu tarifi sır gibi saklıyor! Bunu deneyenler tadından vazgeçemiyor
Hataylı ev hanımları bu tarifi sır gibi saklıyor! Bunu deneyenler tadından vazgeçemiyor
Hataylı ev hanımları bu tarifi sır gibi saklıyor. Bu tarife göre hazırladığınız Tepsi Kebabını yiyenler sürekli sizde bahsedecek. İşte sır gibi saklanan o tarif…
Bu tarifi deneyenler bir daha tadından vazgeçemiyor. Evde bunu yapan Hataylı ev hanımları ise bu tarifi sır gibi saklıyor. İşte sizin için derlediğimiz Tepsi Kebabı tarifi…
Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 kilogram kıyma (isteğe bağlı olarak dana ve kuzu karışık)
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 adet ince kıyılmış sivri biber
- 3 diş dövülmüş sarımsak
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
Üzeri için:
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
Tepsi Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Sosundaki malzeme ölçülerine birebir uymanız lezzet açısından önemlidir.
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Kıymayı, ince kıyılmış soğan, maydanoz, sivri biber, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi geniş bir kapta veya pişireceğiniz tepside iyice karıştırın ve yoğurun.
2. Karışım homojen hale geldiğinde, yuvarlak bir fırın tepsisine bu karışımı yayarak ellerinizle düzleştirin.
3. Bıçakla 8 dilim olacak şekilde kesin. Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine döküp fırça yardımıyla her yere eşit şekilde yayın.
4. Biber salçası ile suyu karıştırarak üzerine dökün.
5. Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri tepsinin üzerine dizin.
6. 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Tepsi Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Kebabı gereğinden fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi takdirde et küçülür ve kurur.
Tepsi Kebabı Tarifinin Servis Önerisi
Tepsi kebabını közlenmiş sebzeler, yoğurt ve lavaşla servis edebilirsiniz.
Tepsi Kebabı İçin Kıyma Nasıl Olmalı?
Orta yağlı kıyma kullanmak, tepsi kebabına lezzet katar. Daha zengin bir tat elde etmek için dana ve kuzu etini karışık olarak kullanabilirsiniz.
Date: 26.06.2024 Hazırlayan-Derleyen: Hatay Son Dakika Kaynak: Mutfak İşleri Müdürü - Nefisyemektarifleri.com